Suka Blog Ini

Recent Post

Tuesday, August 2, 2011

Pesanan Sebelum Berbuka Puasa

-Gambar Hiasan-

Tengah duduk termenung sambil memikirkan nak makan ape untuk berbuka puasa nanti, haaa, idea yang bernas telah muncul. Tau kah korang ape idea yang bernas tu??? ape lagi pergi berbuka dekat masjid la.haha. Memang terbaik dari ladang idea ak nih. Lupa pulak ak masjid yang berdekatan dekat rumah ak ade buat jamuan berbuka puasa.


Bukannye ape korang x payah nak fikir menu ape korang nak makan hari nih. Al-maklumlah hari pertama puasa katekan. Nafsu makan kate ak nak makan yang itu yang ini. Hadoiii. Nanti bile dah beli banyak-banyak mula lah x larat nak pergi solat terawih ngantuk punye pasal akibat makan berlebihan. x ke gitu.haha.


Kalau berbuka di masjid, memang memang lah korang makan ape yang telah tersedia di samping mengelakkan makan yang berlebihan. Dari satu segi yang lain korang-korang semua boleh lah berbuka puasa bersama jiran-jiran korang tu. Lepas tu, ape lagi yang dapat, haaa, ce teka ce teka, kita dapat sembahyang maghrib secara berjemaah. Jadi, sape yang ade masalah x tau nak berbuka ape, cube cube la pergi berbuka kat masjid.huhu.

7 comments:

AdinLala said...

Lagi satu, bleh ler bertukar tukar menu dngn jiran tetangga.. Hihihi

JOM terbang ke ENTRI TERBARU AdinLaLa !

1.Tebu Didahulukan, Durian Diketepikan
2.Fuuuuhhhh ! Sangat Hampir ! Nasib Baik Tak Batal !

AIEN NOT ALIEN said...

dulu time kat uitm s.alam...bila balik kelas lambat, tak sempat pergi beli juadah, mesti singgah Pusat Islam, setiap hari buka untuk menjamu para pelajar berbuka..menu lagi sedap...

ZWAN SABRI said...

Alaaaaa, takmolah berbuka kat masjid.. nak berbuka kat umah.. nak berbuka dengan family.. :p

MySuaraBlog: Senyumlah Sikit:

zures said...

Kadang2 berbuka kat masjid pun best juga...terpulang pada individu la..

Eddy Dce said...

Adin: haha..betul2..dpt makan mende lain pulak... :)

Aien: Yup, kalau student memang masjid la tmpt jadi tumpuan untuk berbuka...huhu...

Zwan: haha..sekali sekala mencuba ok jugak... :)

zures: yup..tukar selera pulak.. :)

ilham_un said...

berbuka lom pernah g masjid..
tapi bab2 moreh memang laju jek...ekekekke.

kisah cik paro said...

best juga berbuka puasa di masjid..
mkn kuram, teguk air then terus smbhyg kan...

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...