Suka Blog Ini

Recent Post

Thursday, March 2, 2017

Ayam Golek Untuk Tempahan


Assalamualaikum

Kami daripada "Ayam Golek Janda Baik" sedia mengambil tempahan ayam golek kepada mereka yang ingin membuat tempahan untuk apa-apa majlis atau program.


Area
Sekitar Negeri Pahang Sahaja.



Harga untuk seekor RM 24.00.

Jika anda berminat untuk membuat tempahan, boleh hubungi seperti nombor di bawah:-

Whatsapp/call

013-3922432 - Ijam
013-9325673 - Eddy


"Ayam Golek Janda Baik"



Friday, September 9, 2016

Homestay Berhampiran Hospital Temerloh


Assalamualaikum.

Kepada mereka yang ingin berurusan di Temerloh atau ingin ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh dan juga mereka yang dalam perjalanan dari barat ke pantai timur, kami ada menyediakan penginapan untuk anda bermalam.

Buat pengetahuan semua, bilik penginapan kami berhadapan dengan Hospital Sultan Haji Ahmad Shah Temerloh. Selain itu, perjalanan dari homestay kami ke bandar Temerloh (Bandar Ikan Patin) hanya mengambil masa 10 minit sahaja. Bagi mereka yang berminat atau ingin merasai suasana kampung, homestay kamilah pilihan yang paling sesuai untuk anda.

Berikut merupakan gambar serta harga bagi bilik penginapan kami:-

Bilik 1 katil size queen berharga RM 40/malam

Bilik 2 katil, 1 katil single dan 1 katil queen berharga RM 50/malam

Selain itu, kami juga ada membuka kedai makan dari pagi sampai ke malam untuk kemudahan pelanggan.


Gambar sekitar kawasan penginapan.



Jika anda berminat, boleh hubungi seperti nombor di bawah:-

Bilik Tetamu MK Home
013-9488676 - Mat Kassim (Call)
013-9423184 - Kak Som (Call)
013-9325673 - Eddy (Whatsapp)



Wednesday, October 10, 2012

Pernahkah Anda Mengalaminya?

Assalamualaikum dan selamat malam.

Percayakah anda bila tengah bawak motor dalam kadar yang laju dekat atas highway tiba-tiba enjin motosikal boleh berhenti walaupun tiada kerosakan yang berlaku. Aku pun hairan dan pelik macam mana boleh berlaku.

Nak diceritakan, aku naik motor dengan adik aku melalui kawasan Lebuhraya Karak. Tapi bukan aku la yang bawak, adik aku yang bawak motornya. Pada masa tu, ada 2 perkara yang berlaku, mula-mula skru dekat ekzos motor tercabut. Terpaksa la aku singgah kejap dekat Bentong nak bela. Kalau tak, mau tercabut ekzos motor tu. haha. 

Bila dah settle semua baru aku gerak semula. Sampai je dekat satu kawasan, aku tak pasti la tapi masih lagi dekat kawasan Lebuhraya Karak, kejadiaan seperti kat atas tu pulak berlaku. Bila di check-check, tak ada pulak rosak-rosaknya, bila di start-start ok je. Hairan betul la, tapi itulah yang berlaku.

Aku pun tak tahu sama ada berlaku secara kebetulan atau ada perkara misteri yang berlaku disebaliknya. Apa pun aku bersyukur la sebab semua masalah dapat di atasi dan tiada apa yang berlaku.

   

Wednesday, October 3, 2012

Percayakah Anda?

Assalamualaikum dan selamat malam.

Percayakah anda jalan kat Port Klang sangat bahaya. Memang bahaya bagi orang yang tak biasa macam aku ni la. haha.

Baru-baru ni aku ada pergi ke Port Klang dengan kawan aku. Tapi aku la yang bawaknya sebab naik motor aku. Tapi biasalah jalan kat Port Klang banyak sangat lorinya, bukan tu aje, punya la laju dorang bawak sampai mencilok-cilok dengan selambanya.

Motor aku yang laju sangat ni pun tak dapat nak kejarnya. haha. Nak dijadikan ceritanya, tengah aku bawak motor ni dengan kelajuan yang minimum, sampai kat satu selekoh ada satu lori ni punya la laju dia bawak nak ambik selekoh sampai nak langgar motor aku ni.

Nasib baiklah aku sempat bawak motor aku ni ke tepi jalan. Terpaksa la aku rilek-rilek dulu kat tepi jalan tu. Baru gerak semula. Memang tak patut betul la lori tu, bawak lori macam jalan dia sorang je. 

Kesimpulan yang aku nampak tak boleh bawak slow-slow kat jalan tu, kena bawak laju-laju. Kalau lagi laju dari lori tu lagi ok kot. haha. Tak kisah la yang penting bawak hati-hati, ingatlah orang yang tersayang. Tak gitu. haha...


Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...