Suka Blog Ini

Recent Post

Tuesday, August 2, 2011

Bazar Oh Bazar

-Gambar Hiasan-

Kalau time bulan puasa nih orang kate mane lengkap kalau x pernah pergi bazar ramadhan kan kan. Tapi bile dah pergi ke bazar nanti. Mulalah Owh tidak!!! terbeli belah yang berlebihan, bajet ku di larikan.haha. Ape ke tidaknye membeli sakan tengok ape-ape pon jadi sodap beb mase bulan puasa nih.

Kalau dah sebegitu, x kan kite nak ambik keputusan untuk pandang dari jauh tanpa singgah kan. Nanti mulalah masuk dalam mimpi pulak pasal bazar ramadhan.haha. Tapi ade la sorang member ak nih, fuh memang berdisiplin beb. Nak pergi bazar siap wat list lagi ape die nak beli. Katenye mencegah lebih baik dari terlebih beli.haha.

Haaa, lagi satu katenye, ak nak pergi bazar nih sorang-sorang aje, kalau pergi ramai-ramai nanti terikut-ikut pulak yang korang nak beli. Lari pulak bajet gua nanti. Pulak dah, tapi itu cara die nak buat macam mane kan. Masing-masing ade style sendiri. Jadi, sebelum nak pergi bazar tu, Lu Kasi Pikir La Sendiri.

2 comments:

AIEN NOT ALIEN said...

pergi bazar bawak list memang patut..hehe.. mencegah pengaliran wang terlebih..hihi

Eddy Dce said...

Aien: haha..bawak list la ni ye..ok je klu mmbantu mengelakkan pengaliran wang terlebih...huhu...

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...