Suka Blog Ini

Recent Post

Sunday, August 14, 2011

Teka-Teki Sekolah Rendah

Saya nak beli baju berharga RM97 tapi saya takde duit. Jadi, saya pun pinjam la RM50 kat abang, RM50


lagi kat kakak. Sekarang saya ada RM100 dalam tangan. Lepas beli baju, cashier pulangkan RM3. Saya pun


pulangkan RM1 kat abang. RM1 kat kakak. Lagi RM1 saya pegang. Sekarang ni saya hutang abang RM49,


hutang kakak RM49. Tapi bila saya campur dua-dua hutang abang dan kakak, RM49+RM49= RM98.


Campur duit dalam tangan saya RM1=RM99. Mana lagi RM1 duit saya? Bak kata kawan aku siapa tak


banyak makan semut mesti boleh jawab... haha.

8 comments:

farah hanim said...

da penh tgk teka teki nie
hehe :D

Eddy Dce said...

Farah: yup...tapi bila lama tak tengok lupa jawapannya...haha...

W a n a Eiskay said...

Rm98-Rm1 yang balance tuh = Rm97.

Cik Bell said...

apee pun xbleh..kat cashier tu la kot..

CIK PARO! said...

ape ea jawapnnye..
luper la..

Eddy Dce said...

Wana: betul la tu..

Cik Bell: trick kat soalan tu je..

Cik Paro: hehe.. abaikan ayat campur duit dalam tangan saya tu...

iezzaidaffi said...
This comment has been removed by the author.
iezzaidaffi said...

tak silap aku cam kene guna set jek nak jawab neyh..huhu..

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...