Suka Blog Ini

Recent Post

Wednesday, July 27, 2011

Gangguan

Alamak!!! kenapa lah ko kacau ak nih. Ak baru nak rilek-rilek sikit dan nak tido, tapi ko pulak kacau ak. Nak di marah nanti x makan saman, nak di jentik nanti memang susah, Ape pon x bleh. Apekah yang mengacau ak nih??? Haa, 2 la die ape lagi kalau bukan nyamuk.haha. Ak nak tido pon susah siap kena bukak silat lagi. Ak boleh katekan dimana-mane aje ade nyamuk, memang xleh lari lah.haha.

Nak cakap ade air yang bertakung xde pon, memang ak dah kasi clear, hutan pon xde, umah pon boleh tahan bersih jugak la. Tapi ade jugak ko ye nyamuk.haha. Ak dah kasi sembur ridsect, x lame pas 2 ade balik nyamuk nih. Memang bahaye. Memang kena wat aduan nih kasi sembur sikit area kawasan perumahan nih. Mungkin dah lama x kena sembur tu yang banyk gler nyamuk nih.

Ade sesetengah orang rilek je tido, ade nyamuk ke xde nyamuk ke same je. Tetap boleh tido. Ak pon x tau cam ne dorang boleh tahan tu. Mungkin kulitnye tebal kot, nyamuk-nyamuk x dpt nak menghisap darahnye.haha. Kalau ak memang x tahan la. Bile dah kena gigit di nyamuk tu punye la gatal memang terus terjaga la dari tidur. Ape-ape pon sediakan payung sebelum hujan, maknenye sebelum nak tido pasang ubat nyamuk cap fumakila tu dan kasi spray ridsect sekali sebelum tido. Cam x kena je pepatah ak tu, hentam je la. Sekadar bercerita tentang nyamuk.haha.

13 comments:

iejjah said...

haha..nyamuk oh nyamuk...mang sdp dduk nyamuk 2..apth ag lau kte brdrh mnis kn...hahaha

Eddy Dce said...

haha...mmg sdp la nyamuk tu...kenyang dpt hisap darah... :)

Ezad Skytech said...

haha..nyamuk tu mmg suka attack aq..heee~

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

HAHA..byk kemain nymuk skrg..sini pown sama.. huhu

Eddy Dce said...

Ezad: haha...hati-hati...ko berdarah manis nih...sebab tu nyamuk suka.. :)

Elyana: 2 la musim nyamuk kot... :) tapi bahaye la nyamuk2 nih...

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

huh.mmg pownn..kena berselimut jea niee.. Teruklah.ntah dri mana ja nymuk nie dtg...

Eddy Dce said...

kdg2 berselimut pon nyamuk 2 bleh terlepas lagi... :)

♥ Cik Nur Elyana ♥ said...

haha..eee..jgn la nymuk aedes..huhu..

ezumie esbarisma said...

salam..thnks coz follow..ezumie dtg follow balik...dan nk ajak kamu join this contest:

http://ezumie.blogspot.com/2011/07/contest-aku-dan-sesuatu.html

Amirah Suhana said...

memang xsuke nyamuk! grrrrr

Eddy Dce said...

Elyana: uish..yang tu lagi la merbahayenye...bahaye2...huhu...

ezumie: wc...owh, ok... :)

Amirah: sabor je la kan... :)

Lissa said...

sembor je ridsect tetiap kali nak tido. slamat la nyamok tu^^

Eddy Dce said...

Lissa: haha...btul2...sembur sampai nyamuk x ganggu dah... :)

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...