Suka Blog Ini

Recent Post

Tuesday, September 13, 2011

Rumah Aku Dimasuki Pencuri.. Cis..

Hari tu kita digemparkan dengan kes rompakan kedai mamak dekat seksyen 15 dan seksyen 17 Shah Alam. Serius peristiwa ni agak menakutkan aku yang selalu lepak kat kedai mamak.




Tapi malam tadi rumah aku pulak telah dimasuki oleh pencuri. Waktu kejadian tak dapat dikenal pasti, tapi aku agak-agak lebih kurang pukul 5 pagi cam tu la. Adoi, nasib baik pencuri tu curi duit dalam wallet saje. Kalau curi macam-macam boleh pening kepala dibuatnya. Nampak gayanya security rumah aku ni terpaksa ditingkatkan lagi. Tapi boleh tahan kaya jugak pencuri tu sebab beratus-ratus jugak la dia dapat. Cis, tak guna punya pencuri. Tapi bak kata pepatah sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke dalam lokap jugak. Berhati-hati ye kawan-kawan semua, pencuri ada di mana-mana sahaja.




8 comments:

aimie amalina said...

aiyaaaaak
aduhaiii
cian empunye belog
kene hati2 lagi ni...

azu said...

sape la jahat sgt tu ye..raya2 pon nk wat pasal..huh..sabo2 k

yusuflaili said...

Salam;
tak guna punya pencuri..kenapa tak rompak bank je..kan banyak duit kat sana...

MaiZATuL ASniDA said...

wet awk kena curik tak eddi?? sabo jela.. sape la tu. muga die kantoi seksok. amin.

Kancil 8349 said...

nasib juga dia curi duit...kalau laptop atau komputer macam mana...tak pun dia angkut semua barang kat rumah...syukur dia curi duit je

Eddy Dce said...

aimie: tu la..mmg kena tingkatkan security rumah... :)

azu: x tau la...raye2 pun nak mncuri gak...sabar je la kan...

Eddy Dce said...

yusuf: tu la pasal...bank punye la bnyk duit x nak dicurinye...

Mai: mmber2 yg kena mai sebab duit dorng leh tahan bnyk gak dlm wallet tu...x tau la..mnx2 cam tu la...

kancil: yup, betul la tu...klu die angkut sume brg mmg menangis la jwbnye...

yayath said...

heee..pencuri jahat..sebaek duit je die amek..before puase ari tuh..pencuri masuk umah kakak yath...dan abes die kebas barang kemas kakak dan both laptop yath dorang amekk:(

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...