Suka Blog Ini

Recent Post

Thursday, September 8, 2011

Cicak Dalam Peti Sejuk.. Alamak..

Satu hari di hari raya.. Ku lihat cahaya bersinar indah.. langit cemerlang tak terkira.. Tanda kuasa yang Maha Esa.. Memberi nikmat pada manusia.. Korang sambung la seterusnya.haha. Bukan pasal raya aku nak cerita tapi semalam bila aku balik dari kerja sambil nyanyi lagu raya kat atas tu..

Aku terus masuk ke rumah dan pergi ke dapur dan aku terbaca satu nota yang berbunyi begini "api gas super besor, hati-hati kalau nak bukak nanti ada yang rambut hangus terbakar.. haha". Aku baru nak masak tengok nota tu tak jadi terus aku nak masak. Mau terbakar rambut aku nanti.. haha.

Hairan aku, cam ne leh jadi besar gitu apinya. Peristiwa yang kedua pulak, kawan aku post kat facebook malam tadi "aku terjumpa cicak dalam peti sejuk rumah sewa kita kawan-kawan, baik ngaku siapa yang bela cicak.. haha". Pelik cam ne cicak leh masuk dalam peti sejuk ni. 

Tak tahu la, mungkin cicak sekarang suka tempat yang berhawa dingin kot.. haha. Macam-macam hal kat rumah sewa aku ni. Tapi apa yang aku nak sampaikan kat sini, macam tu lah kehidupan di rumah sewa, pelbagai ragam yang memeriahkan lagi suasana rumah. Tapi yang pastinya itulah kenangan yang kita akan ingat bila dah tua nanti.haha. 




13 comments:

yusuflaili said...

Salam,
Rumah sewa katakan..cicak pun menyewa jugak rumah korang tu.

Anum said...

hehhehhehe
cicak dah moden

aimie amalina said...

aiyaaaaaaak
sumpah x mo buka dh peti cenggini
hehehe

Kancil 8349 said...

boleh2 dia hidup dalam peti sejuk...tak kan dah tukar habitat

kak Mah said...

Cicak moden

kak zmah said...

Beku tak si cicak itu?

AIEN NOT ALIEN said...

hahaha..kelakar la..

api gas super besor, cicak dalam peti ais..hahaha... ketawa ni..

ragam bujang ye.. hihi

Aku Si Pujangga said...

cicak kutub utara kot.. Haha..

Eddy Dce said...

yusuf: haha...tu la pasal...sampai ke peti ais pun nak masuk... :)

anum: tu la..mmg dah moden skang ni... :)

aimie: haha..beli peti baru la cam tu ye... :)

Eddy Dce said...

kancil: entahlah..tibe2 je ade dlm tu...huhu...

kak mah: haha..ye la kot.. :)

kak zmah: dah beku cicak tu...huhu...

Eddy Dce said...

Aien: haha..memang super besor api tu..yup...ragam bujang... :)

Aku: haha...agaknye la...tu cari peti ais tu kot.... :)

- abdul hadi abdul muti - said...

habis tu hidup lagi ke cicak tu? ke dah jadi beku? haha

Eddy Dce said...

abdul hadi: haha...dah beku cicak tu...haha...

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...