Suka Blog Ini

Recent Post

Sunday, September 25, 2011

Alamak.. Salah Orang La Pulak.. Malunya Saya..

Open house? Open house? korang ada tak jemputan mana-mana open house, kalau ada nak join sekali boleh, dapat makan free.. haha. Sekadar lawak je. Tapi hari ni dengan hari esok serius memang agak banyak jugak la orang ajak pergi open house. Memang meriah la kan sambil makan orang kata dapat merasai suasana hari raya dan dapat berjumpa dengan kawan-kawan.

Hari ni aku nak kongsikan satu cerita yang boleh dijadikan pengajaran untuk kita semua.. haha.

Konvoi pergi beraya 2 buah kereta,

Abu: Wei Ali, cuba ko mesej Naim mintak nombor telefon Siti. Senang sikit nak tanya alamat rumah dia.

Ali: Ok2, aku dah hantar mesej ni. 

Abu: Nanti dah dapat ko terus telefon Siti tanya alamat rumah dia.

Ali: Haa, dah dapat. Ok, aku telefon dia. "Salam Siti, aku ni Abu. Nak tanya alamat rumah ko?". 

Orang Dalam Telefon: Aik, ni bukan Ali ke yang cakap?

Ali: haha, kantoi la pulak. Aku nak tanya alamat rumah ko ni Siti? cuba ko bagi tahu aku.

Orang Dalam Telefon: Adoi, ni bukan Siti la. Farah yang cakap ni.

Ali: Alamak salah orang rupanya. Cis, tak guna punya Naim. Lain aku mintak lain pulak nombor yang dia bagi.

Abu Dan Budak Lain Yang Ada Dalam Kereta: Hahaha, nak tipu orang, kan ko yang dah kena tipu.. haha. Padahal Farah tu ada kat kereta belakang yang ikut sekali nak pergi beraya. Hahaha.

Apa yang aku nak sampaikan kat sini, kenali lah suara kawan anda kalau tidak mungkin boleh jadi seperti cerita kat atas ni.. hahaha.




12 comments:

amirulspurs said...

haha, tu belum kira ada mmbe yang buat suara kenakan kita dapat first prize, mng 4d laa ape laa. haha

Murnie said...

lawak .. haha

ciK LyndaWawa said...

wah,,,astik makan je,,,,,,mesti seronok..hehehe=]

yayath said...

haha...mesti macam malu2 je nanti tersalah orang..hihi

AIEN NOT ALIEN said...

hahaha..lawak la...

kenali suara kawan2...betul tu...

Kancil 8349 said...

kancil pun pernah mengalami situasi sebegini...malu tahap gaban...hehehe


kancil sudah tag nama blog ini untuk menyertai satu contest. Kalau sudi jomlah ikut.

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/contest-blog-hot-and-cool.html

Kancil 8349 said...

salam,

Kancil mengajak kamu menyertai segmen Kancil...kalau sudi jomlah ke blog Kancil dan menyertai segmen ketiga kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Kazman & Sue said...

kena pakai talipon 3G ni... nampak muka sekali baru tak kantoi... haaa3x

Eddy Dce said...

amirulspurs: haha...yg 2 lgi sedih klu kena... :)

murni: haha...2 la...mmg lawak la... :)

ciklynda: huhu...mestilah sronok klu bab mkn2 ni.... :)

Eddy Dce said...

yayath: hehe...yup...mmg malu pun bile dah tersalah orng... :)

Aien: huhu...2 la..klu x jdi cam kat atas 2 la... :)

kancil: huhu...mmg malu pun kan...InsyaAllah, sy akan join contest 2... :)

Eddy Dce said...

kazman: haha...betul gak kan...xde la tersalah orng... :)

fathiyyahISMAIL said...

ahaha. pengajaran supaya lbih bhati2 xD

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...