Suka Blog Ini

Recent Post

Tuesday, October 2, 2012

Kawan Aku Jajat Pergi Interview

Dua hari lepas aku duduk melepak dengan kawan lama aku Jajat. Nak dijadikan cerita dia menyembang la pasal dia pergi interview mintak kerja sebagai pemandu lori. Aku pun tanya la "macam mana dapat tak kerja yang ko mintak tu". Jajat jawab "dapat tu dapat tapi dapat nasihat la kerja tak dapat". haha... Aku cerita pengalaman aku sikit punya cantik dari kecik sampai ke besar habis aku cerita tapi tak dapat. Harun betul la orang yang interview tu. haha... Aku tanya lagi "apa pengalaman yang ko kasi cerita tu sampai tak dapat jadi pemandu lori".

Jajat jawab "dorang suruh aku cerita pengalaman aku bawak lori tapi aku mana pernah bawak lori, bawak motor pernah la, kereta pun aku tak pernah bawak. Aku pun apa lagi kasi cerita la pegalaman aku bawak motor". Aku tanya lagi "pengalaman motor apa yang ko kasi tahu tu?". Jajat jawab " macam biasa la, dengan rasa bangganya aku kasi cerita la pengalaman aku merempit selama 12 tahun nak menunjukkan kehandalan aku bawak motor. Lepas aku cerita tu la aku kena nasihat". Aku jawab "hahaha... memang shot la ko ni jajat, orang suruh cerita bawak lori, ko pergi cerita bawak motor".

Jajat jawab "aku bukan apa saja je nak pergi interview nak test market sikit". Aku jawab "ceh, apa kejadahnya test market macam tu. Ko ni memang betul-betul jajat la. aku lempang laju-laju baru ko tahu. Sakit hati aku dengar cerita ko ni. haha....


4 comments:

Anum said...

layaaaaaaaaaan

Maria Menado~ said...

haha. eddy eddy eddy eddy.. lame gile tak dengar cite. hehehehe. jajat tu memang bi'ul sikit eh. hehehe. mesti penim org interbiu tu. :P

Eddy Dce said...

haha...2 la pasal...ni baru nak update semula...yup...die 2 mmg cam 2 perangainye....x dpt nk wat ape la... :)

Eddy Dce said...

Anum: layankan aje.... :)

Pengumuman

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...